Kihozzuk belőled a szakembert

BARKÁCSHIPER

Utolsó kommentek:

Bubec a primitiv 2018.08.22. 12:04:57

@eßemfaßom meg áll: igen az igaz, hogy bármelyik elektromos készülék okozhat tüzet, de egy mobiltöltő lokálisan kisebb felületen, kisebb terjedelemben ég, mint mondjuk egy hűtőszekrény. Ezenkívül egy mobiltöltőnél sanszos, hogy a vezetékek szigetelésének elégésekor rövidzár keletkezik és leold a kismegszakító, de pl a mi esetünkben a 230-as vezeték nem sérült, belül a klímában viszont valami probléma okozta a tüzet, és gyorsan átterjedt a függönyre, karnisra, szekrényre, gyerekágyra. Ez van ettől még persze egy ágyban hagyott töltőre dugott laptop vagy telefon is okozhat komoly tüzet.

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

BH Laci 2018.08.22. 08:27:23

@eßemfaßom meg áll: köszönjük az észrevételt, javítjuk.

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.08.22. 07:28:18

barkacshiper.hu/webaruhaz/mobil-klima/home-mcl-9000-mobil-klima-26kw/

"Garancia: 6 hónap "

Hát ez így hogy? Kérdezhetné a művelt riporter.

10e Ft feletti műszaki eszköznél törvényileg kötelező a 12hó gari

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.08.22. 07:19:50

@Bubec a primitiv: "Egy nagyon fontos üzenetem lenne mindenkinek, aki mobil klímát használ."
Az, hogy egy elektromos készülék tüzet okoz benne van a pakliban, de nem kimondottan mobilklímaspecifikus dolog, leégő mobiltöltö hamarabb fog leégetni egy átlag lakést mint a hűtőszekrény.

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

Void Bunkoid 2018.08.21. 22:24:57

Amúgy eléggé öszvér megoldás a mobilklíma, még a klímafüggönnyel is, mert teljesen légmentesen zárni, hogy megvalósulhasson az igazi hőcsere, tényleg csak úgy lehetne, mint a splitklímák esetében (meg a még régebbi ablakklímáknál, ahol ugye az ablakra volt rászerelve a nagy doboz és közvetlenül, egy egységben működött - ilyenek voltak ám már kis hazánkban a hetvenes években is, többnyire irodákban).

A légkondi amúgy ugyanazon az elven működik, mint a hűtőszekrény, csak itt egy szoba méretű "hűtőszekrény" van, de ugyanúgy egy zárt térből szipkázza ki a hőt, és izolálva vezeti ki onnan valahova máshova (a hűtőszekrények pl a lakás légterébe, így azok belül hűtenek, de kifelé nagyon is fűtőtestek, nem is véletlenül van radiátor a hátuljukon :D)

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.08.19. 12:24:18

@Bubec a primitiv: Kemény lehetett.Innen szép nyerni, sok sikert hozzá.

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

Bubec a primitiv 2018.08.19. 08:11:23

Teljesen szakszerű használat mellett juni 4-én kigyulladt a mobilklímánk, ami a hálószobában volt. 2 gyermekünk ott aludt bent. Én 100km-re az otthontól, a feleségem hihetetlen lélekjelenlétével ki tudta menteni a két gyerkőcöt (3 és 1 évesek) és ki tudta húzni a klímát a konnektorból. Arra már nem maradt ideje, hogy elkezdje oltani a tüzet, mert pillanatok alatt kiégett a hálószoba. A kiérkező tűzoltók 2 kocsival oltottak és megfékezték a lángokat, így nem terjedt tovább a tűz. Az elektromos szolgáltató szakemberei megállapították, hogy a ház elektromos hálózata nem hibásodott, a klíma nem attól gyulladt ki, hogy a hálózatban zárlat keletkezett volna. Felvettem a gyártóval a kapcsolatot, hogy derítsék ki mi lehetett a probléma, de a klíma szarrá égett. Egy nagyon fontos üzenetem lenne mindenkinek, aki mobil klímát használ. Mindenképpen szakszerűen kell üzemeltetni, és odafigyelni rá nagyon, mert ha ez nálunk megtörtént, bármikor megtörténhet másnál is. Ja és ami a cikkhez jó infó lehet, 27 fokról 22-re hűtötte le 4 óra alatt a 3,3m belmagasságú 5,5m x 4,5m-es hálószobánkat 45 fokos szögben a plafonra irányított légbefúvással.

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.08.18. 15:40:04

Én csak az elnevezést nem értem, hogy a brébe tud az az eszköz mobil lenni, amit egy fix csövön a falhoz kell kötni, hogy működhessen.Hiszen már a szoba túlsó felébe sem tudom átgurítani.Nem?

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.08.18. 11:24:42

@Hórukk: Igen, a beáramló levegő miatt valahol, valaki szívni fog. Nekem is van mobilklímám. Tudom kb milyen hideg levegőt fúj, és csak akkor működtetem, ha a benti és kinti hőmérséklet különbsége kisebb, mint a szoba és a klíma által fújt levegő hőmérséklet különbsége. De ősszel már szereltetni fogok egy split klímát, amikor már dobják utánunk.

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

Hórukk 2018.08.18. 01:04:23

A mobil klímák a szoba levegőjét szívják be és részben meleg levegőt fújnak ki a csövön keresztül helyiségből, másrészt hűtött levegőt bocsájtanak vissza a szobába. A kifelé fújt levegő helyére mindenképpen jön be levegő, rossz esetben a nyitott ablakon jön vissza a meleg (ha nem használod a filmben is látható klímafüggönyt), jobb esetben a réseken keresztül jön be levegő. Hogy honnan? Optimális esetben a kulcslyukak, ajtórések a hűvös lépcsőházba, esetleg légkondicionált folyosóra nyílnak, onnan szivárog be a hűvös levegő, ezáltal - látszólag! - csodálatosan hatékony lesz a mobil rendszer is. Mobil klímát csak az használjon, akinek nincs lehetősége beépített klímát használni.
Más: a házak szigetelése valamennyit persze véd meleg ellen, de a legfontosabb az árnyékolás, vagy akár a besötétítés. Az ablakon betűző napsugarak melegítenek a legdurvábban - akár panelről, akár vastag téglafalról van szó.
Még egy fontos dolog: a hőérzetnek jót tesz a levegő szárítása is, amit egyébként a mobil klíma is rendesen elvégez. Ha fülledt az idő, néha elég, ha a klímát szárító funkción használjuk és még így is elégedettek leszünk az eredménnyel - ha nem vagyunk hajlamosak szemkiszáradásra. Kíváncsi lennék valamilyen tesztre, hogy a szárító funkció mennyi energiát fogyaszt a hűtéshez és a kombinált funkcióhoz képest.

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

Ostoba Mérnök 2018.08.17. 20:53:43

mármint egy Fahrenheit fokkal emeli meg a hőmérsékletét.

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

Ostoba Mérnök 2018.08.17. 20:47:29

hehe
British Thermal Unit, de USA-ban használják :-)
Az az energia, ami egy font vizet egy Fahrenheit fokkal emel meg :-)

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

Budapest a kutyaszar városa 2018.08.17. 20:21:26

@Void Bunkoid: Az egy hatalmas tévhit, hogy csak a panellakások melegednek át. Én egy háború előtt ún. polgári társasházban lakom ahol 50 cm vastagok a falak, hőszigetelt új ablakok vannak, mégis nagyon meleg van. Tartós kánikulában mindenféle épület átmelegszik, csak idő kérdése. A vastag fal csak annyiban segít, hogy kicsit később melegszenek át a falak. Ahogy elnézem, a lakóparkokban, sorházakban, családi házakban ugyanúgy használnak klímát.

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

fingerbangs 2018.08.17. 20:20:46

A mostani mobil klímákon már van éjszakai mód!!!! Ha jól láttam az itt szereplő kettő pont ilyen "A" kategóriás, éjszakai módos, távirányítós, programozós. Ha egész nap ment akkor az éjszakai mód szinte néma, lassan fúj ki egy kis hideget,hogy tartsa a hőmérsékletet, teljesen jó. És ezekben már van kondenzációs tartály!!!!! nem kell kivezetni a vizet, jelez és kiöntöd, semmi gond nincs vele. 80ezerért ez ingyen van!!!! Ébresztő!

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

Ménár Atya 2018.08.17. 20:12:12

@Void Bunkoid:
Persze hogy nem volt baja vele, nem volt klma, nem volt választása.
Ráadásul gyerekként is másképp éled meg, mint mondjuk középkorú, vagy idős emberként.
Már autót sem vennék klíma nélkül.
Jó volt a zsiguli ülésére ráragadni, de most inkább a hővédős sötétített üvegezésű klímással járok :)

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

Void Bunkoid 2018.08.17. 20:05:35

Tudom, hogy trollkodásnak hangzik, deeee én emlékszem a gyerekkori kánikulákra is - igaz nem tartottak hetekig, csak napokig, de amúgy ugyanilyen 28-30 fokos melegek jósokáig voltak akkor is, és akkor is ugyanilyen melegre felmelegedtek a panellakások. És senkinek nem volt semmi baja vele, max otthon nem öltöztünk túl.

Egy kicsit mintha túl lenne lihegve a dolog. Oké, meleg van, de azért nem kell belehalni, inkább meg kell tanulni együttélni vele. Száraz kontinentális éghajlaton vagyunk, amit a baziforró száraz nyarak jellemeznek. Sőt, a klímaváltozás következtében egyre inkább kezd félsivatagi/sztyeppe jellegűvé válni a dolog.

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

Ménár Atya 2018.08.17. 19:53:09

Anno mobil klímát vettem,mielőtt még megszületett volna a lányom.
Hát, az igazság, hogy éjjel kicsit hangos a csendben.
Viszont ennek ellenére, reggelente mégis kipihenten ébredtünk, a gyerek tök jól aludt mindig.
A nincs klmánál, sokkal jobb a van klima, még ha csak egy mobil is.
Ez a tapasztalatom.
A ragacsos nem kapok levegót sem állapotnál jobb a kicsit zajos, de kellemes állapot.
akinek erre futja, ezt vegye.
Persze azóta split klímám van, ez csendesebb, és inkább fizetem az áramot, mint hogy fáradt,és levert legyek .
Persze egy mennyezet hűtés falhűtés még jobb, de drága a kivitelezési költsége.
De ha építkezek, nem fogom kihagyni.

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2018.08.17. 19:45:32

@Gour: teljesen jól. Ultrasilencer porszivonk van lazán lehet mellette aludni

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?

Gudzilla 2018.08.17. 19:22:51

@Gour: Bocs, de a mai mobilklímák A energiaosztályúak. Nekem is van egy Whirpool, és Sleep módban simán lehet mellette aludni, legalábbis százszor inkább egy kis zaj és kellemes 24fok, mint 30fokban sz*rrá izzadtan forgolódni. A split klímákhoz képest persze gyengén teljesítenek (hatásfok, zaj), de létezik olyan élethelyzet, pl. albi, hétvégi ház, műemlék épület, ahol nincs más alternatíva, csak a mobilklíma. Ja és ugyan mutass már egy olyan elektronikai cikket, ami 100k-ba kerül, és 5-8 évnél tovább húzza, nem avul el, stb..

Bejegyzés: Mobil klíma mennyit ér?