Kihozzuk belőled a szakembert

BARKÁCSHIPER

BARKÁCSHIPER

Milyen fűnyírót vegyek? 1. rész

2017. május 05. - BH Zsolti

Egy kertes ház egyszerre lehet átok és áldás, minden a megfelelő szerszámokon és gépeken múlik. Megpróbálunk utat mutatni, mert gép és gép között óriási különbségek vannak, de mi tudjuk a titkokat és nem félünk elárulni!

funyiro.jpg

Mai posztunkban előkészítjük a terepet a kertes témákhoz, egész messziről indulunk, végigvesszük milyen fűnyírók vannak, melyik mit tud, mennyivel megy, mekkora területhez jó, sőt, egyet elengedünk full gázon, irányítás nélkül, hogy megnézzük mi lesz vele.

Fűnyírók

3 fő kategória van jelenleg fűnyíróból:
- benzines
- elektromos
- és akkumulátoros, bár ez ma még nagyon kis szelete a tortának
Az utóbbi két kategóriával van a legkevesebb műszaki teendő és karbantartást is ezek igényelnek a legkevésbé. 

A komolyabb fűnyíróknál nagyon ajánlott a használati útmutatókban leírtak átolvasása, mivel minden gyártó közöl a doksikban olyan információkat amikre nem feltétlenül gondolunk, vagy egyáltalán nem magától értetődő.

Fűnyírót venni nem annyira egyszerű, mint a legtöbben gondolják, a leggyakoribb vásárlási hibákat is elemezzük a videóban, mint például:

  1. a megfelelő meghajtású gép kiválasztása (akksis, benzines, elektromos)
  2. területspecifikációkhoz megfelelő termék választása
  3. terepviszonyoknak megfelelő gép választása (szem előtt tartva a meredekséget)
  4. fűgyűjtés módjának  kiválasztása (gyűjtős, kidobós, mulcsozós)
  5. extrák tanulmányozása és ebből pár példa leírása ( kormánymagasság beállítás, zsákméret a telekhez, kerekek hogy vannak rögzítve, kosár ürítésének módja, önjáró funkció)

VIDEO (5 perc) - kattints a nyílra:

(*a hangminőségért elnézést kérünk, legközelebb jobban felkészülünk)

...és amit nyírunk

Fontos még, hogy a tudatos vásárlók már a fű vetése előtt rendbe teszik a terepet, ami nem csak látványnak szép de az ápolhatóságot is könnyebbé teszi, pl a talaj egyenetlenségeit első körben a talaj fellazítása után (pl. gyepszellőztetővel amiből létezik tárcsás megoldás, ami sokkal erőteljesebben belemar a földbe és talaj legfelső rétegét eldolgozhatóvá teszi), amit aztán könnyen ki lehet egyenlíteni ölesléccel, vagy akár egy vékonyabb pallóval is.

Gondoskodni kell továbbá -a gyönyörű fű gondolata előtt- a megfelelő vízmennyiségről ami elérhető lesz már a vetés pillanatában (itt pl. nem mindegy, hogy az 1000 forint/köbméteres vízzel locsolunk, vagy adott esetben locsolási kedvezménnyel illetve külön kerti csappal ami után nem kell csatorna díjat fizetni, így az eredeti köbméteres ár feléért locsolhatunk, hiszen a csatornázási díjat elegendik, ami jellemzően majd a fele a köbméteres víz árnak).

Léteznek elképesztő áron locsolórendszerek és automaták amik több százezer forintba kerülnek, azonban javasoljuk a kapcsolóautomaták és olcsó slagok beszerzését, amiből egy automata locsoló-rendszert egy kisebb kertre meg lehet oldani akár 10.000 forint körüli összegből is (ez majdnemhogy csak-és-kizárólag attól függ, mekkora a lokális víznyomás ami kijön a kerti csapból… ha alacsony, lehet több automatára van szükség, ezek darabja jellemzően 5-10 e forint között már elérhető a piacon. Ezekről is beszélünk majd).

Napokon belül jövünk a második résszel,
kövessetek minket és nem maradtok le semmiről!

 

air.jpgÍgy néztünk ki madártávlatból

A bejegyzés trackback címe:

https://barkacshiper.blog.hu/api/trackback/id/tr7612462493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása